Dom » Tritoni: Tajanstveni Vodozemci Šuma i Močvara

Oglas

Tritoni: Tajanstveni Vodozemci Šuma i Močvara

Tritoni su šareni vodozemci koji pripadaju porodici Salamandridae, istoj porodici kao i salamandri. Ovi zanimljivi vodozemci naseljavaju različita staništa uključujući šume, močvare, potoci i jezera. Evo nekoliko zanimljivih činjenica o tritonima:

  1. Raznolikost vrsta: Postoji više od 30 poznatih vrsta tritona koje se razlikuju po boji, veličini, obliku tijela i životnom staništu. Neki od najpoznatijih vrsta tritona uključuju običnog tritona, pirenejskog tritona, žutog tritona i šarenog tritona.
  2. Oblik tijela: Tritoni imaju duguljasto tijelo s repom i karakterističnim vanjskim škrgama koje su vidljive kod nekih vrsta. Njihova boja može varirati od smeđe, crne, zelene do svijetlo žute, a mnoge vrste imaju šarene uzorke i mrlje.
  3. Reprodukcija: Tritoni se razmnožavaju putem vanjske oplodnje. Mužjaci tijekom razmnožavanja razvijaju karakteristične reproduktivne organe poput grla i šiljaka na repu koji im pomažu u privlačenju ženki. Ženke polažu jaja u vodi koja se nakon oplodnje razvijaju u larve.

Možda ti se također svidi

Oglas